Hodnotím blogy →přihlaš se xD
627FINÁLE JE TADYYYYYYY ...PLS ....NECHCI TO TEĎ PROHRÁT ,TEĎ PŘED KONCEM A TVŮJ HLAS I POMŮŽE ...DÍKY MOC627

POZASTAVUJI BLOG !!!!!!!!!

maso

1. srpna 2008 v 9:51 | allonnka
MASO
DĚDKŮV KOTEL
ROZPIS NA 4 PORCE:250g vepřového bůčku,250g vepřových jater,600g brambor,1 cibule,500ml masového vývaru,100ml piva,bylinky,sůl,pepř
POSTUP:Bůček nakrájíme na kostky,vložíme do kastrolu,osolíme,opepříme a smažíme na mírném ohni.Na něj dáme nadrobno nasekanou cibuli a vepřová játra nasekaná na kostičky.Opět osolíme a opeříme.Navrch rozložíme kolečka očištěných brambor,která posypeme bylinkami.Vše podlijeme vývarem a pivem.Přikryté pomalu dusíme 30min.
KACHNÍ GULÁŠ SE ZELÍM
ROZPIS NA 4 PORCE:500g vykoštěných kachních prsou bez kůže,300g kysaného zelí,3 cibule,3 lžíce sádla,1 lžíce mleté červené papriky,2 lžíce rajčatového protlaku,1 lžíce hladké mouky,1 lžíčka kmínu
POSTUP:Maso nakrájíme na menší plátky.Přes fólii je můžeme lehce naklepat.V kastrolu na rozehřátém sádle plátky zprudky opečeme.Poté je ve vyjmeme a ve výpeku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.Zaprášíme ji paprikou,přidáme rajský protlak,maso,podlijeme vodou,osolíme a necháme dusit.Kdyý je maso téměř měkké,vysmahneme šťávu na tuk.Zaprášíme moukou,podlijeme vodou,přidáme zelí,kmín a necháme dusit,dokud nejsou maso i zelí zcela měkké.
PALAČINKY PLNĚNÉ KLOBÁSOU
ROZPIS NA 4 PORCE:4 vejce,250ml mléka,2 lžíce másla,400g hladké mouky,1 pórek,2 cibule,150g oloupané klobásy,1 červená paprika,1 žlutá paprika,sůl,pepř, špetka chilli koření,2 lžíce oleje,několik proužků pórků nebo stvolů pórku nebo stvolů pažitky na svázání měšců
POSTUP:Vejce rozšlehéme s mlékem a špetkou solí.Přidáme moukua vymícháme hladké těsto.Těsto uložíme na 30 min.do ledničky proležet a pak usmažíme palačinky.Pórek dvě minuty povaříme a nakrájíme na kolečka.Na másle orestujeme kostičky cibule,klobásy,papriky a pórek.Osolíme,opepříme/popřípadě dochutíme chilli kořením).Část připravené náplně naneseme na palačinky.Okraje svážeme k sobě tenkým proužkem pórku nebo pažitkou.Měšce podáváme se zbylou zeleninovou směsí.
AMERICKÝ STEAK
ROZPIS NA 4 PORCE:800g hovězí svíčkové,600g brambor,4 lžíce oleje,sůl,drcený zelený pepř,drcený černý pepř,olej na smažení
POSTUP:Hovězí svíčkovou nakrájíme na 4 porce a rukou lehce naklepeme.Maso posypeme drceným pepře.Brambory omyjeme,očistíme kartáčkem,osušíme v utěrce,nakrájíme na měsíčky a postupně na dvakrát osmažíme na oleji.Napřed je usmažíme do světla hněda.Poté je vyndáme,necháme olej znovu rozehřát a usmažíme do měkka.takto připravené americké brambory dáme vysušit na papírový ručník a posolíme.Bifteky naskládáme na pánev s rozehřátým olejem a pečeme po obou stranách do měkka.Maso vyndáme a osolíme.Brambory rozdělíme na talíře a přidáme upečené maso.
VORAŘSKÝ GULÁŠ
ROZPIS NA 4 PORCE:250g hovězí plece,250g vepřového boku,80g sádla,4 cibule,3 lžíce hladké mouky,sůl,pepř,1 lžička kmínu,3 stroužky česneku,majoránka
POSTUP:Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli,přidáme nakrájený bůček a hovězí maso.maso orestujeme,přidáme kmín,sůl,pepř,prolisovaný česnek,podlijeme a dusíme do poloměkka.Během dušení maso podléváme.Oškrábané brambory nakrájíme na kolečka.Přidáme k masu a vaříme doměkka.Mouku rozmícháme v malém množství studené vody,guláš zahustíme a necháme ho ještě povařit.Dochutíme majoránkou.
SALÁM S ŽAMPIONY V ALOBALU
ROZPIS NA 4 PORCE:300G měkkého salámu,2 větší cibule,200g žampiónů,mletá paprika,kečup,4 díly alobalu
POSTUP:Oloupaný salám nakrájíme na kostky,cibuli na kolečka a očištěné žampiony na plátky.osolíme,opaprikujeme a vše rozmícháme.Rozdělíme na porce a každou vložíme na pozaný alobal pokapeme kečupem a podáváme s bramb
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama